Categorieën

×

Google CSS

Hoe werkt het?

In 2017 ontving Google een megaboete wegens machtsmisbruik. Volgens de Europese commissie ontnam Google andere (vergelijkings)partijen de kans om eerlijk te concurreren in het shopping-gedeelte van Google. Om te kunnen voldoen aan de Europese wetgeving introduceerde Google de Comparison Shopping Services, afgekort CSS.

Vergelijkingswebsites, waaronder Compartner, kregen vanaf dat moment de kans om te concurreren met Google in het shopping-gedeelte van de zoekresultaten. Officiële CSS partners van Google ontvangen een flink financieel voordeel (20% korting op de CPC) ten opzichte van het regulier bieden met Google Shopping als partner.

Compartner is al vanaf het eerste moment (na de start van het CSS programma in 2017) actief als CSS partner. Compartner is officieel een Premium CSS Partner van Google. Dit houdt onder andere in dat wij wekelijks contact hebben met Google CSS over de ontwikkelingen en uitgebreide rapporten ontvangen om Google Shopping-campagnes te optimaliseren. Compartner is actief in bijna alle landen van Europa: Nederland, België, Duitsland, Engeland, Italië, Spanje, Frankrijk, Zweden, Denemarken en Oostenrijk.

Compartner is onderdeel van online marketingbureau Happy Idiots. Naast een team van specialisten dat alles weet over Google Shopping-campagnes, zijn er ook inhouse programmeurs aanwezig die zich bezighouden met de ontwikkeling van Compartner.


Eenvoudig aanmelden?

Aanmelden is super eenvoudig. We laten alleen het Merchant Center van jouw Google Shopping-campagnes associëren met ons CSS door middel van een consent mail. Wanneer wij deze mail hebben ontvangen, laten we Google de koppeling maken. Vervolgens plaatsen wij jouw producten op ons platform en we staan live!

Je kan gewoon je eigen campagnes blijven beheren en de data blijft van jou.


De voordelen van Compartner als CSS

Compartner is een Premium Google CSS partner.

Er zijn geen kleine lettertjes en je zit nergens aan vast.

Je adverteert 20% goedkoper in Google Shopping

in vergelijking met de CSS van Google zelf. De cashback-constructie van de beginperiode van het CSS-programma is niet meer van kracht, maar het is nog steeds interessant om te adverteren via Compartner. Wanneer je als adverteerder via Google € 1,- per klik biedt, gaat daarvan nog maar € 0,80 de veiling in. Via Compartner gaat 100% de veiling in!

Gratis verkeer vanaf Compartner

Voor alle uitgaande klikken vanaf de CSS Compartner worden geen extra kosten in rekening gebracht. Wat betekent dit precies? Onder de productadvertenties in Google Shopping staat een blauw linkje (met bijvoorbeeld de verwijzing ‘Van Google’ of ‘Van Compartner’). Deze linkt naar de website van de betreffende CSS. Klikt de gebruiker vervolgens door naar de website van de adverteerder dan worden er geen kosten in rekening gebracht.

Compartner werkt niet met affiliate links

Op Compartner staan alleen klanten met een feed. Wij adverteren zelf dus niet in Google Shopping.

Je bent zelf in charge

Compartner heeft geen toegang nodig tot jouw Google Ads-account en Merchant Center. Daarnaast is het niet nodig om wijzigingen door te voeren in bestaande campagnes.

Inhouse development

Wij hebben jarenlange ervaring met Google Shopping-campagnes en hebben een inhouse development- en supportteam.